Żurek świąteczny wg kuchni staropolskiej

Żurek świąteczny wg kuchni staropolskiej

Żurek świąteczny wg kuchni staropolskiej

Już za kilka dni najważniejsze święto chrześcijańskie - Wielkanoc . A co za tym idzie? Najlepsze dla mnie jedzenie w ciągu całego roku . Czy to żurek czy to barszcz biały - jak zwał, tak zwał - jest wielkanocny. U mnie w domu zawsze podaje się tą zupę z dodatkiem jajek, grzybków, kilku rodzajów mięs pieczonych, kiełbasami, własnej roboty serem białym, słodką bułką, ciemnym pieczywem, śmietaną i dużą ilością chrzanu. Zupa jest kwaskowa, odrobinę słodka i ostra od korzenia chrzanu. Idealna na śniadanie tuż po pora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Right Behind The Kitchen

Autor

Right Behind The KitchenRight Behind The Kitchen

Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, śniadanie, żurek, śniadania, przepisy na święta, kiełbasa, barszcz, biała kiełbasa, chleb razowy, ser biały, por , marchewka, pieczywo, świąteczne przepisy, seler, grzyby, wielkanoc, bułki, rosół, chleb, ser, dodatki do mięs, zupa barszcz biały, jajka na święta, żurek z białą kiełbasą, chleb na zakwasie, zupa grzybowa, zupa z selera, chleb z ziarnami

Inne przepisy z Right Behind The Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.