Przepis na : deser
1918 rok - to rok dla nas, Polaków, niezwykle istotny. Wtedy to właśnie odzyskaliśmy niepodległość . Wiele postaci, wydarzeń kształtowało nasz kraj zarówno pod względem ustrojowym, społecznym jak i kulinarnym . I tu mamy, z punktu widzenia mojego światka gastronomicznego, ciekawą rzecz. Otóż wydano m. in. książkę "Sto receptur na sto lat niepodległości (1918-2018)" . Żeby było mało, zaangażowano w to przedsięwzięcie wielu znakomitych kucharzy, którzy wzięli na warsztat dawne przepisy ale dodali do nich własne prz... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Dawid Furmanek - je, gotuje, pisze, analizuje, recenzuje. Pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Z wykształcenia pedagog i absolwent studiów podyplomowych z psychologii komunikacji społecznej, trener, coach. Członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie, który za zadanie ma wyłonienie inspirujących miejsc w Lublinie (hoteli, restauracji, kawiarni). Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, których odbiorcami są firmy, osoby indywidualne, a także dzieci.