Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te zrazy z przepisu Madzi, są one niezwykle soczyste, a mięso delikatne i rozpływa się w ustach. Zrazy będą z dodatkiem ogórka kiszonego i boczku… pychota! Koniecznie spróbujcie… Składniki 8 plastrów karkówki 150g krojonego wędzonego boczku 4 ogórki kiszone 2 cebule musztarda np. delikatesowa bo jest łagodna w smaku 0,5 l bulionu 3 łyżki mąki ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...