Delikatne i kruche zrazy z karkówki

Delikatne i kruche zrazy z karkówki

Delikatne i kruche zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te zrazy z przepisu Madzi, są one niezwykle soczyste, a mięso delikatne i rozpływa się w ustach. Zrazy będą z dodatkiem ogórka kiszonego i boczku… pychota! Koniecznie spróbujcie… Składniki 8 plastrów karkówki 150g krojonego wędzonego boczku 4 ogórki kiszone 2 cebule musztarda np. delikatesowa bo jest łagodna w smaku 0,5 l bulionu 3 łyżki mąki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Grzes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zrazy, karkówka, ogórki, sosy, boczek, zupa, roladki, mięso, kluski, ogórki kiszone, mielone, ciasto, kopytka, pierogi, schabowe, pierogi przepis, kapusta kiszona, gołąbki, schab, leniwe pierogi, kapustą, pieczarki, barszcz, zupa pieczarkowa, sałatka, barszcz czerwony, zupa pomidorowa, szynka, sałatki, racuchy

Inne przepisy z Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.