Przepis na : obiad
Od paru dni zaczynam się powoli rozglądać za naszymi polskimi nowalijkami. Nie rozpędzam się za bardzo, bo nie jestem do niektórych jeszcze przekonana. Rabarbar – jak najbardziej, młoda kapusta – jeszcze nie dla mnie. Botwinka? W sumie, czemu nie. Podchodzę jednak do niej z ostrożnością, nie ma co szaleć. Na tę najlepszą jeszcze przyjdzie pora. Mam w lodówce jeszcze jeden dodatkowy pęczek i chyba do następnego poczekam jeszcze parę tygodni. Chodzi za mną od jakiegoś czasu tarta z botwinką i fetą. ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...