Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło

Buraczki na ciepło

Dzisiaj wracam do klasycznej kuchni, do dania typowego dla polskiej kuchni, przepisu na tak zwaną jarzynkę do mięsa. Buraczek, warzywo, które jest dostępne przez cały rok, ale wraca do kulinarnych łask, gdy za oknem robi się chłodniej. Szkoda bo to bardzo zdrowe warzywo, tanie i dostępne wszędzie. Zawiera duże ilości witaminy C i B1, wapń, magnez, potas i antyoksydanty. Nieoceniony przy anemii. Natomiast osoby odchudzające się powinny pamiętać, że gotowany burak ma dosyć wysoki indeks glikemiczny, więc p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, burak, buraki, zdrowe, warzywa, barszcz czerwony, śledź, ciasto, barszcz, mięso, zdrowe warzywa, sałata, do pracy, cytryna, sałatka z buraków, surówka, sałatka, sałatki, sałatki ze śledziem, sałatka ze śledziem, śledź w cieście, sałatka z buraczków, ciasto cytrynowe, zdrowe i tanie dania, śledź w śmietanie, tania sałatka, sok cytrynowy, tanie ciasto, sałatki do pracy, sałatka do pracy

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.