Barszcz czerwony z fasolą i brukselką

Barszcz czerwony z fasolą i brukselką

Barszcz czerwony z fasolą i brukselką

Przepis na : obiad

Barszcz czerwony z dużą ilością warzyw, ale kapustę zastąpiłam małą brukselką. Jest gęsty, pożywny i bardzo smaczny. 3 buraczki ćwikłowe 1 marchewka 3 ziemniaki 1 główka czosnku 500 g brukselki 1/4 selera 200 g fasoli suchej lub 1 puszka fasoli konserwowej 1 garść suszonych grzybów 2 litry bulionu drobiowego 1/2 litra zakwasu z buraków 1 liść laurowy 4 ziela angielskie pieprz czarny sól kwaśna śmietana Buraczki ugotować oddzielnie w całości. Po ostudzeniu obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Suchą fas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, grzyby, brukselka, buraki, barszcz, ziemniaki, burak, barszcz czerwony, danie jednogarnkowe, kapustą, obiad, zupa, czerwona kapusta, czerwona fasola, zupa z selera, zupa grzybowa, zupa jarzynowa

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.