Barszczyk czerwony Mamy Haliny
Barszczyk czerwony Mamy Haliny
Składniki (na 4 porcje) - 1 kg buraków, - 2 marchewki (ok. 90g), - 1 pietruszka (ok. 40g), - ½ pora (ok. 70g), - ½ cebuli (ok. 20g) - plaster selera (ok. 60g), - 1 jabłko (ok. 180g), - kilka grzybów, - przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, majeranek - 2 łyżki octu (ok. 12g). - 1,5 l wody. Sposób przygotowania 1. Wszystkie warzywa obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach. 2. Jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki. 3. Warzywa, jabłka i grzyby wraz z przyprawami zalewamy wodą i gotujemy ok. 1... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Autor
trojkolorowatecza
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, grzyby, buraki, barszcz, marchewka, seler, por , tarta, burak, zupa, tarta z jabłkami, zupa z selera, zupa grzybowa
Inne przepisy z Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję