Panna cotta kokosowa z musem z mango

Panna cotta kokosowa z musem z mango

Panna cotta kokosowa z musem z mango

Przepis na : deser

Składniki (na 2 porcje) - 1.5 łyżeczki żelatyny (ok. 8 g), - 1/4 szklanki wody, - pół puszki mleka kokosowego (ok. 200 ml), - 2 łyżeczki cukru (ok. 10 g), - ziarenka laski wanilii, - pół mango (ok. 200 g), Sposób przygotowania 1. Żelatynę łączymy z zimną wodą i odstawiamy na ok. 10 min do napęcznienia. 2. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy (nie gotujemy!) do jej całkowitego rozpuszczenia. 3. Mleko kokosowe podgrzewamy z dodatkiem cukru i ziarenek laski wanilii. 4. Żelatynę łączymy z mlekiem kokosowym. 5. Mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.