Makaron z truskawkami

Makaron z truskawkami

Makaron z truskawkami

Przepis na : deser

Składniki (na 1 porcję) - 10 średnich truskawek (ok. 150 g), - łyżeczka cukru waniliowego, - pół opakowania serka homogenizowanego (ok. 100 g), - 1/5 opakowania makaronu (ok. 100 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki rozgniatamy widelcem z dodatkiem cukru. 2. Truskawki łączymy z serkiem homogenizowanym. 3. Ugotowany makaron polewamy sosem truskawkowym. Makaron z truskawkami jest bogaty w: - wapń (pochodzący z serka homogenizowanego), który jest składnikiem kości i zębów, - witaminę C (pochodzącą z truskawek), która... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.