Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego- klasyka w lżejszej wersji.

Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego- klasyka w lżejszej wersji.

Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego- klasyka w lżejszej wersji.

W Polsce znane i lubiane :) Zazwyczaj z mięsem, pieczarkami lub kapustą. Inna odsłona tradycyjnych pasztecików dzisiaj w mojej propozycji. A mianowicie... Kapuśniaczki z ciasta drożdżowego. Składniki:  ciasto: 1 szklanka letniego mleka 110g miękkiego masła 2 łyżki cukru 2 roztrzepane jajka 3/4 łyżeczki soli 4 szklanki mąki 3 łyżeczki suchych drożdży (12g) + jajko roztrzepane z 1 łyżeczką mleka do posmarowania bułek farsz: ok. 400g kapusty kiszonej mała cebula łyżka oliwy pieprz, sól, kminek, papryka słod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tagebuch po polsku

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Ewelina FicekEwelina Ficek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kapustą, kapusta kiszona, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, mięso, barszcz, barszcz czerwony, drożdżowe, papryka, drozdzowka, drożdżówki , bułki, paszteciki, pieczarki, ciasto z bezami, paszteciki z kapustą, dania bez mięsa, paszteciki drożdżowe, jajka z farszem, pieczarki w cieście, czerwona kapusta, ciasto na zimno, mięsa pieczone, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Tagebuch po polsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.