Wigilijny barszcz czerwony

Wigilijny barszcz czerwony

Wigilijny barszcz czerwony

Aromatyczny barszcz czerwony na zakwasie. Jest bogaty w smaku, o intensywnym kolorze. Idealny z uszkami lub do krokietów. Obowiązkowe danie na wigilijnym stole, przynajmniej w moich rodzinnych stronach ;) 1 1/2 kg buraków ćwikłowych 1/4 selera 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 pora 1 garść suszonych grzybów leśnych 2 – 3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 3 – 4 ziela angielskie 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach 1 łyżka majeranku 2 1/2 l wody ok 1 l zakwasu z buraków ćwikłowych sól Suszone grzyby namoczyć w zimnej w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, grzyby, burak, krokiety, buraczki, barszcz, barszcz czerwony, danie jednogarnkowe, zupa, barszcz z uszkami, wigilijny barszcz czerwony, barszcz wigilijny, zupa z selera, zupa grzybowa

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.