Potrawy tradycyjne

Potrawy tradycyjne

baba wielkanocna , barszcz czerwony , barszcz biały (zwany też zalewajką) oraz żur, bigos – potrawa myśliwska, chłodnik – zupa z mleka lub śmietany z warzywami, podawana na zimno latem, czernina , faworki, grochówka , galareta drobiowa lub wieprzowa , jarzyny po polsku – warzywa gotowane ,podawane z bułką tartą zarumienioną na  maśle, karp, sandacz po polsku, węgorz i inne ryby słodkowodne, kapusta kiszona i ogórek kiszony , kapuśniak , kasza gryczana i rozmaite inne kasze , kaszanka , kluski – ta...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, zupa, ciasto, z jagodami, tarta, barszcz, pierogi przepis, kapustą, racuchy, zupa grzybowa, kapusta kiszona, ryby, napój, pierogi, barszcz czerwony, faworki, kopytka, obiad, kasza, ogórki kiszone, kasza gryczana, kapusniak, twaróg, wielkanoc, makowce, mięso, sosy, grochówka, ogórki, roladki

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.