Ravioli przygotowałam na wigilię do barszczu czerwonego, dzięki specjalnej formie bardzo szybko możne je przyrządzić. Można je podać odsmażane lub z barszczem zamiast uszek. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki pszennej 2 jajka 2 szklanki ciepłej wody 1/3 szklanki oleju Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty Garść suszonych grzybów 1 cebula Sól, pieprz Olej do smażenia Dodatkowo: Mąką do podsypania Sposób przygotowania: Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy do miękko... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...