Barszcz wołyński

Barszcz wołyński

Barszcz wołyński

Jeszcze do niedawna nie wiedziałam o istnieniu tylu gatunków barszczy. A uwierzcie mi jest ich sporo. Od czasu do czasu będą pojawiały się na blogu. Dzisiaj prezentuję barszcz wołyński. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: Ok. 300 – 500 gram chudego mięsa ( szynka, łopatka, ja ugotowałam na kurczaku ) Główka białej kapusty ( mała około 1 kg ) 2 ½ l wody Buraki ćwikłowe ( około 700 gram ) 1 spora marchew 1 pietruszka 1 cebula Pomidory w całości z puszki, gdy nie ma dobrych świeżych ( bez skóry ) Otarta skórka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, mięso, kapustą, zupa, barszcz, szynka, kurczak, pieczone buraki, mięsa pieczone, bez pieczenia, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, kurczak z cytryną, kurczak pieczony, pieczeń z szynki, pieczona szynka, szynka gotowana

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.