U mnie w domu w wigilijny wieczór zawsze na stole króluje barszcz czerwony z uszkami. Wigilia już niedługo, więc najpierw trzeba nastawić zakwas z buraków, a na to już najwyższy czas. Zrobienie go naprawdę nie zajmuje dużo czasu, a wysiłek włożony gwarantuje nam smak i świadomość tego co mamy na talerzu. Po wykorzystaniu zakwasu, pozostałe buraczki można użyć do sałatki. Taki zakwas również można popijać w celach zdrowotnych - mnóstwo antyoksydantów i bakterii probiotycznych. Składniki: 1 kg buraków (+ dodatkowo mo...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com