Zakwas z buraków na barszcz czerwony

Zakwas z buraków na barszcz czerwony

U mnie w domu w wigilijny wieczór zawsze na stole króluje barszcz czerwony z uszkami. Wigilia już niedługo, więc najpierw trzeba nastawić zakwas z buraków, a na to już najwyższy czas. Zrobienie go naprawdę nie zajmuje dużo czasu, a wysiłek włożony gwarantuje nam smak i świadomość tego co mamy na talerzu. Po wykorzystaniu zakwasu, pozostałe buraczki można użyć do sałatki. Taki zakwas również można popijać w celach zdrowotnych - mnóstwo antyoksydantów i bakterii probiotycznych. Składniki: 1 kg buraków (+ dodatkowo mo...

Czytaj dalej na blogu Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Autor

Katarzyna SkórskaKatarzyna Skórska

Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, buraczki, burak, barszcz, barszcz czerwony, sałatki, sałatka, pieczywo, barszcz z uszkami, barszcz wigilijny, wigilijny barszcz czerwony, sałatka z buraków

Inne przepisy z Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.