Poniedziałek: Smażone sajgonki

Poniedziałek: Smażone sajgonki

Poniedziałek: Smażone sajgonki

Smażone sajgonki, chrupiące i pachnące. Można je zjeść na przystawkę, albo zmienić w pełnowartościowy obiad, podając z ryżem i sałatą. Czas: 30 minut Poziom trudności : Dość trudne Liczba porcji: 4 Jak zawijać sajgonki Przyrządzanie sajgonek nie jest łatwym zadaniem, szczególnie dla nowicjuszy, ale jeśli zrobisz je raz, potem pójdzie jak z płatka. Dwie są krytyczne sytuacje przy robieniu sajgonek. Po pierwsze zawijanie. Otóż papier musi być na tyle wilgotny, żeby można było zawinąć farsz, ale nie może być za mokry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, grzyby, sosy, krewetki, makaron, makarony, sałata, kapustą, mięso, kapusta pekińska, obiad, mielone, kurczak, wieprzowina, przekąski, pulpety, przystawki, krokiety, szaszłyki, mięso mielone, przekąska, ryż smażony, kurczak z makaronem, kurczak z ryżem, kurczak z czosnkiem, krokiety z mięsem, szybki obiad, dania z makaronem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.