krokiety - 2464 przepisów (strona:81/165)

Świąteczny keks z bakaliami i cytrynowym lukrem 78

kruchych ciast, ciasteczek i babek, oraz do jasnego pieczywa pszennego. Sprawdzi się także do panierowania mięs i ryb. Doskonale się nadaje do różnego rodzaju ciast wymagających kleistości np.: rogaliki, krokiety, wyrób klusek, pierogów i wypieków ciast drożdżowych. Wzbogacimy nią także aromatyczne sosy i tradycyjne zupy. Charakteryzuje się wysokim stopniem przemiału ziaren pszenicy zwyczajnej i zawiera cenny potas, fosfor, białka oraz

Tajemnice Smaku
Świąteczne ciasta – 12 przepisów 83

Boże Narodzenie w moim domu jest raczej tradycyjne. Na stole królują sprawdzone, świąteczne potrawy takie jak zupa grzybowa, barszcz, krokiety, ryby i kapusta na wiele sposobów. Z drugiej strony świąteczne ciasta są doskonałą okazją, aby nieco poeksperymentować i puścić wodze fantazji. Najpopularniejsze świąteczne ciasta Bez wątpienia najpopularniejszym, świątecznym ciastem jest piernik. Występuje on w wielu wariacjach – począwszy od tradycyjnego

okolicepalnika.pl
Gołąbki z kapusty włoskiej 59

tymianek, cząber, wędzona papryka, sól, pieprz cayenne. Z kapusty rozdzielamy delikatnie liście co by się nie porwały i wyszło jak najwięcej gołąbków. Nakładamy farsz na liście i zawijamy jak krokiety czyli zewnętrzne do środka i od dołu rolujemy. Na dnie gara wielkiego układamy liście, które się zbuntowały i nie chciały ładnie odejść. Układamy gołąbki i zalewamy bulionem, topimy dziady! Gotujemy

Wasze Przepisy
Gołąbki z włoskiej kapusty 96

głąba i delikatnie je zdejmować, tak aby się nie porozrywały. Z każdego liścia wyciąć grube nerwy. Na liście nakładać porcję farszu z ryżu, mięsa mielonego i grzybów, zwijać jak krokiety. Sos pomidorowy: Do garnka wlać wywar z gotowania grzybów, rosół oraz passatę pomidorową, dodać pokrojony w plasterki czosnek, cukier oraz przyprawy. Gotować na średnim ogniu ok. 10 minut, doprawić

niecodziennikpary
Barszcz czerwony przepis i świąteczne dekoracje z filcu 100

czerwony z dodatkiem zakwasu. Tak przygotowany barszcz doskonale smakuje z pierogami z kapustą i grzybami, uszkami z grzybami, do smażonej ryby, a nawet w towarzystwie drożdżowych kapuśniaczków czy prostych krokietów. Osobiście uwielbiam też usiąść z kubkiem czerwonego barszczy w ręką, przykryć się ciepłym kocem i po prostu odpocząć Taki czerwony barszcz doskonale rozgrzewa w zimowe dni. Koniecznie spróbujcie. Sprawdzony przepis

Słodkie okruszki
Pełnoziarniste wrapy naleśnikowe z warzywami i łososiem 71

sałatę, a następnie ogórka z marchewką, paprykę, szczypiorek w całości, awokado, cebulę i łososia. Całość posypujemy sezamem oraz pieprzem. Górę i dół naleśników lekko nakładamy na nadzienie (jak w krokietach), a następnie wzdłuż boku zawijamy całość mocno dociskając. Zwiniętego naleśnika kroimy na pół i podajemy. Smacznego! Artykuł Pełnoziarniste wrapy naleśnikowe z warzywami i łososiem pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem 99

kapusty kiszonej próbowałam w kilku już krajach i smakowała ona zupełnie inaczej w każdym z nich. U siebie w domu z kapusty kiszonej robię bigos, surówki, zupy, pierogi, paszteciki, krokiety, kruche ciasta oraz kotlety, w których łączę kapustę z ziemniakami. Przepis, który znajdziecie poniżej to przepis na surówkę z kapusty kiszonej , którą połączyłam z kiszonym ogórkiem i jabłkiem. Mi osobiście

MeCooks
Krokiety z pieczarkami i serem 78

Artykuł Krokiety z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu emame kitchen

ememe kitchen
Idealne Ciasto na Naleśniki 74

bardzo cieniutkie i elastyczne. Oczywiście, jeśli jesteście miłośnikami nieco grubszych naleśników, wystarczy wlać odrobinę więcej ciasta na patelnię i gotowe! Przepis na ciasto naleśnikowe sprawdzi się także w przypadku krokietów czy parówek w cieście. Naleśniki to bardzo popularne danie, które z pewnością gości w każdym domu, bez wyjątku. Ciasto na naleśniki powinno posiadać idealną konsystencję. Nie może by za rzadkie

Przepiski.pl
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI 101

minut, na małym ogniu. Wyjmujemy z wrzątku i zostawiamy do przestygnięcia. Ostrożnie zdejmujemy liście i przekładamy do miski. Na każdy liść kładziemy podłużną porcję farszu i zawijamy jak krokiety.  Układamy ciasno w szerokim garnku lub formie żaroodpornej, (na  spodzie można położyć kilka ugotowanych liści kapusty, np. tych które się porwały). W małym garnku zagotowujemy bulion, pozostałe grzyby oraz

cool and minty
Gofry dyniowe 108

Jeszcze jednym fajnym produktem, który możecie nabyć w "Schronisku" jest barszcz czerwony  Magdy Gessler przygotowany na zakwasie z naturalnych warzyw. Nam bardzo posmakował jako dodatek do pierogów, czy krokietów. Nasze serca skradły całkowicie mocno czekoladowe, włoskie ciasteczka Pan di Stelle, które także zamówicie u nich.  Rozpisałam się straszliwie, ale już przechodzę do przepisu.  Składniki: 1/2 szklanki mleka

Cynamonowe szczęście
FARSZ Z MIĘSA ROSOŁOWEGO Z PRAŻONĄ CEBULKĄ- IDEALNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW, PASZTECIKÓW 73

też często zostaje dużo niezjedzonego mięsa z rosołu? Przyznam, że u mnie jest tego zawsze sporo, więc mięso to zwyczajnie mrożę a po uzbieraniu większej ilości przygotowuje pierogi, krokiety albo paszteciki. Mięso wystarczy tylko zmielić, przyprawić i pyszny farsz gotowy :) Składniki: * około 600 g mięsa drobiowego z rosołu (bez kości) * 3 łyżeczki prażonej cebulki (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki soli

Zrób to smacznie
Naleśniki 91

posiekane drobno grzyby (można też dorzucić garść pokruszonych suszonych grzybów), przecedzoną i posiekaną kapustę i smażymy ok. 5-10 minut po czym doprawiamy. Na naleśniki wykładamy przestudzony farsz, zawijamy krokiety i podsmażamy chwilę przed podaniem. Artykuł Naleśniki pochodzi z serwisu Rabarbarowo

rabarbarowo
Kotlety ziemniaczane z serem, ajvarem i grzybkami marynowanymi 90

dnia poprzedniego lub po prostu je ugotować i przepuścić przez praskę. Dodatki marynowanych borowików i pasty ajvar to moja propozycja, możecie użyć innych. Zapraszam na przepyszny obiad. Ziemniaczane krokiety. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie