krokiety - 2464 przepisów (strona:76/165)

Domowa kiszona kapusta 72

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za swoje walory smakowe, ale również właściwości zdrowotne. To prawdziwa skarbnica witamin i minerałów oraz najlepszy, naturalny probiotyk. Jest źródłem bakterii kwasu mlekowego, przeciwutleniaczy, witaminy C, A, E i z grupy B oraz minerałów: magnezu

Kuchnia MagdaLeny
Domowa kiszona kapusta 74

Kiszona kapusta to nieodłączny składnik kuchni polskiej. Stanowi podstawę wielu tradycyjnych dań, jak np. kapuśniak, bigos, pierogi, krokiety, czy uszka. Jednak ceniona jest nie tylko za swoje walory smakowe, ale również właściwości zdrowotne. To prawdziwa skarbnica witamin i minerałów oraz najlepszy, naturalny probiotyk. Jest źródłem bakterii kwasu mlekowego, przeciwutleniaczy, witaminy C, A, E i z grupy B oraz minerałów: magnezu

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety z mięsem i grzybami 159

jajko 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli szczypta proszku do pieczenia woda lub mleko farsz: 350 g ugotowanego mięsa, u mnie z królika 600 … Czytaj dalej Krokiety z mięsem i grzybami

czarrna od kuchni
10 sposobów na tanie i szybkie obiady 60

można mrozić, jest naprawdę bardzo krótka. Dla ciebie najważniejszą informacją jest jednak ta, że mrozić można gotowe dania. Jeśli jeden dzień w miesiącu poświecisz na przygotowanie pracochłonnego dania: gołąbków, krokietów czy pierogów, nie zapominaj, że warto zrobić ich na tyle dużo, aby po porcjować i zamrozić. 8. Dania jednogarnkowe Często nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego, że praktycznie każde

ProstePesto.pl
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 59

grzybów. To łatwy i sprawdzony przepis na pyszny domowy sos śmietanowy z grzybami leśnymi, który przygotujesz w nie więcej niż 30 minut! Idealny jako dodatek do makaronu, kopytek, gołąbków, krokietów, a także wieprzowiny i wołowiny oraz oczywiście do domowych placków ziemniaczanych. Zobacz koniecznie jak zrobić doskonały, domowy sos grzybowy. Nasz przepis na kremowy sos grzybowy ze świeżych grzybów nie zawiera

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto naleśnikowe 86

lubi naleśników? Osobiście nie znam takiej osoby :) To danie bardzo uniwersalne. Możemy je faszerować tym na co mamy ochotę np. farszem szpinakowym lub podawać jako krokiety z duszoną kiszoną kapustą i grzybami albo na słodko z białym serem czy posmarowane po prostu ulubionym   powidłem   Ciasto naleśnikowe: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Kulinarne przemyslenia
Naleśniki z cukinią i marchewką 79

rozprowadzić po całej patelni i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Postępować tak do wyczerpania ciasta. Na brzegu każdego naleśnika wyłożyć 2 łyżki farszu i zawijać jak krokiety jak na załączonym zdjęciu. W taki sposób zawinąć wszystkie naleśniki. Ponownie na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i ponownie podsmażyć zawinięte naleśniki układając miejscem łączenia do dołu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Naleśniki z twarogiem, morelami i bananem 59

Naleśniki z twarogiem, morelami i bananem – pyszne i pożywne – jeśli lubicie obiady na słodko, sprawdzą się idealnie. Naleśniki, naleśniki faszerowane, krokiety, wrapy czyli wszystko to co możemy przygotować na bazie popularnych placków to u nas bardzo lubiane dania. Mamy taki rodzinny, weekendowy rytuał, że naleśniki muszą być. Mój mąż smaży ich całą górę i często potem faszerujemy je, kilka

Dorota Smakuje
Naleśniki z cukinią 61

zajmować prawie całą powierzchnię naleśnika). Następnie wykładamy porcję cukinii (jeśli cukinia puściła na patelni wodę, należy ją odlać). Na cukinię znów dajemy 1 plasterek sera. Całość zwijamy jak na krokiety. Koncentrat pomidorowy mieszamy z niewielką ilością wody. Doprawiamy do smaku solą, cukrem, pieprzem oraz oregano. Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy je po wierzchu koncentratem pomidorowym. Posypujemy tartym serem. Wstawiamy

Smaki Na Talerzu
Wrapy gryczane z ricottą, pesto i warzywami 57

dusimy w rondelku. Paprykę i ogórki kroimy w słupki. Naleśniki smarujemy ricottą i pesto. Na każdym naleśniku układamy szpinak, paprykę z ogórkiem, ostudzoną cukinię i marchewkę, doprawiamy, składamy jak krokieta i kroimy na pół. Smacznego! Artykuł Wrapy gryczane z ricottą, pesto i warzywami pochodzi z serwisu Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Świeże sajgonki z tofu 55

brzegu papieru, który jest najbliżej ciebie połóż szpinak, marchew, rzodkiewkę, tofu, kiełki i makaron – składniki układaj jeden na drugim. Polej sosem z masła orzechowego. Następnie zawiń jak krokieta. Odłóż na talerz. Zawiń w ten sposób pozostałe arkusze papieru ryżowego, Wlej do miseczek sos sojowy. Podawaj razem z sajgonkami. Smacznego!   Artykuł Świeże sajgonki z tofu pochodzi z serwisu Niedzielny

Niedzielny kucharz
PIZZERINKI Z MIĘSEM Z ROSOŁU 65

kawałki mięsa. Na wierzch posypać starty ser. Piekarnik nagrzać do 190'C, piec pizzerinki około 13- 15 minut. Polecam także: Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem Galaretka z kurczaka Krokiety z mięsem z rosołu

Zrób to smacznie
Pełnoziarniste wrapy naleśnikowe z warzywami i łososiem 62

sałatę, a następnie ogórka z marchewką, paprykę, szczypiorek w całości, awokado, cebulę i łososia. Całość posypujemy sezamem oraz pieprzem. Górę i dół naleśników lekko nakładamy na nadzienie (jak w krokietach), a następnie wzdłuż boku zawijamy całość mocno dociskając. Zwiniętego naleśnika kroimy na pół i podajemy. Smacznego! Artykuł Pełnoziarniste wrapy naleśnikowe z warzywami i łososiem pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Naleśniki razowe 75

właściwych proporcji i zawsze wyjdą nam pyszne elastyczne naleśniki. Z razowej mąki nie tylko chleb upieczemy ale i zrobimy pyszne naleśniki, które można wykorzystać na słono w formie krokietów.  Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej  1 szklanka mleka  1 szklanka wody  2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego   Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miski

zdrowo i aktywnie
Naleśniki razowe 96

właściwych proporcji i zawsze wyjdą nam pyszne elastyczne naleśniki. Z razowej mąki nie tylko chleb upieczemy ale i zrobimy pyszne naleśniki, które można wykorzystać na słono w formie krokietów.  Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej  1 szklanka mleka  1 szklanka wody  2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego   Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miski

Zdrowie i pysznie na talerzu