Część rosołu zawsze zamrażam żeby mieć na jakąś „szybką” zupę w tygodniu, a mieso albo konsumuję albo też mrożę i za jakiś czas mam pyszne pierogi z mięsem, albo krokiety…. Po wielu próbach znalazłam swoje proporcje składników rosołu: Składniki: 0,6 kg wieprzowiny (łopatka, szynka lub gulaszowe) 2 ćwiarki z kurczaka Szponder wołowy 2 duze marchewki 2 pietruszki Seler
Kulinarna Patilogiarosołu. Nie przepadamy za jedzeniem gotowanego mięsa bez dodatków. Czasem podsmażamy kawałki kurczaka z przyprawami na maśle i podajemy z surówką, a innym razem wykorzystujemy do naleśników lub krokietów. Czasem, tak jak dziś, przygotowujemy z niego sałatkę. Mamy nadzieję, że posmakuje także i Wam. Zapraszamy na przepis! Sałatka z mięsem z rosołu Składniki: mięso z kurczaka z rosołu (udka, pierś
Kuchnia Na Wypasienaleśniku rozprowadzamy cienką warstwę mięsa, wyrównujemy. Przykrywamy kolejnym naleśnikiem, na którym również rozprowadzamy cienką warstwę mięsa. Posypujemy niewielką ilością sera. Przy krawędzi umieszczamy 2 jajka. Całość zwijamy jak na krokiety. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około godzinę. Na ostatnie 5-10 minut zdejmujemy z naczynia folię
Podróż w kulinariamleka 2,5 szklanki mąki 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju farsz: ok. 1 kg pieczarek 3-4 cebule sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Krokiety z pieczarkami
czarrna od kuchnizalewy kukurydzę. Na koniec wlać 300 g sosu pomidorowego i dusić całość, aż warzywa zmiękną, a sos lekko zgęstnieje. Na placek tortilli wyłożyć porcję farszu i zawinąć jak krokiety . Gotowe tortille przełożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować resztą sosu pomidorowego, a wierzch posypać startym na tarce serem żółtym. Całość wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na termoobiegu przez
Przepiski.plwcześniej, bądź przygotować większą porcje i zamrozić albo zagotować w słoiku. Ja zawsze mam w spiżarce kilka słoików kapusty z grzybami właśnie do pasztecików ale też m. in. do krokietów. Ciasto francuskie rozwiń. Farsz z kapusty i grzybów rozłóż wzdłuż dłuższego boku. Zawiń w mocno zwinięty rulon. Następnie pokrój na plasterki szerokości około 5 cm. Posmaruj rozbełtanym żółtkiem i posyp
To Musisz Wiedziećodkroić zgrubienie, żeby lepiej się zawijały. Na brzegu każdego liścia ułożyć porcję mięsa z ryżem i zwijać gołąbki. Najpierw tył, następnie boki i zwijamy do przodu. Podobnie jak krokiety :) Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć liście kapusty, na to wyłożyć gołąbki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać drobno pokrojoną cebulę, chwilę podsmażyć. Dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze
Agusiowe smakołykiskładników wystarczy kostka smalcu o wadze 250 g. Jeśli szukacie tanich przepisów to zajrzyjcie do wpisów: – Kuchnia na trudne czasy cz.1 . – Kuchnia na trudne czasy cz.2 Kotlety, krokiety i placki ze wszystkiego – Kuchnia na trudne czasy cz.3 . Ziemniaki. – Kuchnia na trudne czasy cz. 4 . Szybkie i smaczne dania z jajkiem w roli głównej. – Kuchnia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękilka baz, które możesz wykorzystać do złożenia różnych dań, łącząc je ze sobą i unikając monotonii. Na przykład, cały pieczony kurczak może być użyty do sałatki, kanapki, cannelloni lub krokietów. Nawet dzieci mogą pomóc. Przy odrobinie organizacji i pomocy technologii, zrobisz to w mgnieniu oka. Kuchenne akcesoria. Tradycyjny szybkowar jest nadal niezbędnym pomocnikiem, ale teraz z bardziej zaawansowanymi, precyzyjnymi
ProstePesto.plodrobinę zieleniny. Nie wiem jak Wy, ale mi pod koniec roku uszami wychodzą wieprzowiny, kapusty, gluten i smażona cebula. Jezu, ile można? Na sylwestra My zażyczył sobie barszcz z krokietem, więc na stół znowu wjechał gluten i wieprzowina. Mona zrobiła dodatkowo pyszne pierogi (tym to ja się oprzeć nigdy nie potrafię), więc bęc, znowu zło. 1 stycznia mój organizm już
Kardamonovyteż jutro mam co robić, po południu wybywamy do ekipy, więc muszę (chcę) posiedzieć trochę w kuchni. Nie wydziwiamy za bardzo w tym roku. Robimy skromne sushi, barszcz z krokietem (a jakże) i jakieś duperele do przegryzania alkoholu. Może zrobię jeszcze jakieś sosy do podgryzaczy, chodzą za mną tzatziki i coś z pieczonego bakłażana. Paluchy z ciasta francuskiego z serem
Kardamonovy