Jak zrobić barszcz na zakwasie? Przepis na wersję postną i na wywarze z wędzonki

Jak zrobić barszcz na zakwasie? Przepis na wersję postną i na wywarze z wędzonki

Niezastąpiony towarzysz uszek, pierogów, krokietów i pasztecików. Można go podać na talerzu lub w filiżance. Obowiązkowy na świątecznym stole. Mowa oczywiście o barszczu czerwonym na zakwasie. Przygotowujemy go na wywarze postnym lub na wędzonce. Przepis na barszcz czerwony na zakwasie Składniki: Pól litra zakwasu z buraków – przygotowanego według tego przepisu lub gotowego – kupując, sprawdźcie skład, nie powinno być w nim nic poza burakami, czosnkiem i przyprawami. Najlepiej wybrać produkt ekol...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.