Niezastąpiony towarzysz uszek, pierogów, krokietów i pasztecików. Można go podać na talerzu lub w filiżance. Obowiązkowy na świątecznym stole. Mowa oczywiście o barszczu czerwonym na zakwasie. Przygotowujemy go na wywarze postnym lub na wędzonce. Przepis na barszcz czerwony na zakwasie Składniki: Pól litra zakwasu z buraków – przygotowanego według tego przepisu lub gotowego – kupując, sprawdźcie skład, nie powinno być w nim nic poza burakami, czosnkiem i przyprawami. Najlepiej wybrać produkt ekol...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...