krokiety - 2464 przepisów (strona:69/165)

Gołąbki z mięsem i czarnym ryżem z sosem pomidorowym 90

wyłożenia nimi garnka), następnie dalej gotujemy kapustę, aż nie zejdą z niej kolejne liście. Ugotowane liście studzimy, odcinamy zgrubienia. Na każdy z nich nakładamy kotlet i zawijamy jak krokiety. Do mniejszego garnka wlewamy wszystkie składniki sosu, zagotowujemy. Jeżeli sos wyszedł za gęsty, dolejcie więcej wody, jeżeli za rzadki, gotujcie go bez pokrywki, do uzyskania odpowiedniej dla Was konsystencji. Dno dużego

Kardamonovy
Rosół z gęsi 104

niego mięso i warzywa. Niestety zupa ta ma tendencję do kwaśnienia, dlatego trzeba ją przechowywać przecedzoną. Natomiast mięso z rosołu możesz wykorzystać do zrobienia farszu np. do pierogów lub krokietów. Jeśli nie planujesz robić ich od razu, mięso włóż do foliowych woreczków i zamroź. W mojej kuchni nic się nie marnuje! Na blogu znajdziesz również przepis na → rosół z kaczki

Kulinarne przygody Gatity
Lemon curd 321

przepisy na przetwory Powidła bez mieszania Konfitura truskawkowa Małosolne na sucho Galaretka z płatków róży Nalewka kawowa Powidła z piekarnika Zobacz też nowe przepisy Lemon curd Manty Domowy makaron Krokiety ze szpinakiem Kartacze z mięsem Artykuł Lemon curd pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Manty 76

przepisy na pierogi i kluski Kopytka dyniowe Kluski śląskie Pierogi z kapustą i grzybami Uszka wigilijne Pieczone pierogi z kaszą gryczaną Kopytka Zobacz też nowe przepisy Manty Domowy makaron Krokiety ze szpinakiem Kartacze z mięsem Serowa dynia Artykuł Manty pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Szafranowe Orecchiette 102

Jednak niektórzy historycy żywności twierdzą, że pierwotnie ten makaron przybył do południowych Włoch z Prowansji w XIII wieku wraz z Angevinami, którzy przynieśli ze sobą formę makaronu zwaną – krokietami – podobnymi do dzisiejszych orecchiette. Na zakończenie, zapraszam na prosty, ale niezwykle smaczny obiad. Składniki Orecchiette 500 gram Masło 100 gram Koper włoski 1 łyżeczka Pieprz kolorowy w ziarnach

RafalCook
KETO SCHABOWY Z PUREE (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 109

dań obiadowych Polaków, czyli kotlet schabowy w panierce z puree. Oczywiście tradycyjna wersja panierki z pieczywa odpada, ale doskonale sprawdza się tu znana Wam już panierka z moich keto krokietów . Wystarczy jajko, mąka kokosowa, łupiny babki jajowatej, opcjonalnie odrobina mąki łubinowej oraz przyprawy. Kotlety usmażone w tak przygotowanej panierce dorównują zarówno smakiem, jak i wyglądem tym tradycyjnym. Natomiast jako dodatek

Ola la LCHF
Naleśniki 88

automatu. Naleśniki są cienkie, sprężyste, bardzo smaczne. Zawsze po ich usmażeniu przykrywam je większym talerzem i wtedy są naprawdę super sprężyste. Polecam Wam to robić głównie wtedy, gdy robicie krokiety. Wtedy jest mała szansa, że Wam popękają podczas zwijania – mi się to zdarza niezwykłe rzadko. Chwilę temu zastanawiałam się właśnie nad weekendowym obiadem, do którego zużyję biały ser. Kule

Kardamonovy
Sałatka z mięsem z rosołu 86

gotowanego kurczaka Sałatka z udkiem z rosołu czy gotowaną piersią, każde mięso się sprawdzi. Większość osób mięso z rosołu mrozi i odkłada na później, aby zrobić pierogi, pasztet czy krokiety. Dzisiaj zachęcam do wykorzystania mięsa z rosołu już teraz, na świeżo nie odkładać na odległą przyszłość. Sałatka z gotowanym kurczakiem na kolację lub do pracy, to znakomity pomysł na smaczną

Dieta moja pasja
Wigilijna kapusta 88

Wigilijna kapusta – smaczna ,również może być jako farsz do krokietów i pasztecików. Składniki; 1 kg kapusty kiszonej 300 g pieczarek 3 cebule 2 jabłka 100 g suszonej żurawiny pół szkl białego wina oliwa sól ,pieprz,pół łyżeczki kminku do smaku 1 łyżka Maggi 3 łyżki wody 1 płaska łyżka cukru Wykonanie; Cebulkę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oliwie.Solimy

Olcia gotuje!
Roladki / krokiety z szynką, serem i chlebem tostowym 83

solą i papryką. Każdą roladkę moczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Roladki / krokiety z szynką, serem i chlebem tostowym pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru 123

Grecji . Podobnie jak kleftiko , czyli cielęcina zapiekana z warzywami. W obu tych krajach znajdziemy też słynną moussakę . Podobieństwa z kuchnią turecką znajdziemy zaś w słynnych koftach czy kibbeh – krokietach z bulgurem. A czy afelia pojawia się jeszcze w innym kraju? Zapewne znajdziemy przepis na ten gulasz wieprzowy w zmodyfikowanej wersji jeszcze gdzieś indziej, ale Cypryjczycy traktują go jak świętość

Na-talerzu.pl
Sernik Waniliowy Z Mrożonego Serka Twarogowego 97

lodówka i trzeba było ratować co się da bo niestety przechowanie jedzenia u kogoś innego nie wchodziło w grę dlatego np. przez trzy dni jedliśmy gulasz, dwa dni jedliśmy krokiety czy kiełbaski które miałam zamrożone, ale niestety część produktów nie udało się uratować, a trzymanie ich na balkonie kiedy za oknem było prawie 20 stopni też był bez sensu jednak

Gotowanie...to proste !
Naleśniki z cukinią i boczkiem 128

Postępować w ten sposób do wyczerpania ciasta. Usmażone naleśniki przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Na każdy naleśnik nakładać porcję farszu i zwijać jak krokiety. Zawinięte naleśniki ponownie ułożyć na patelni (miejscem zwinięcia do spodu). Chwilę podgrzać do zrumienienia. Z powyższej ilości składników uzyskałam 8 naleśników. Polecam wypróbować przepis na naleśniki z młodą kapustą

Danka Pichci
Gołąbki w kapuście pekińskiej 87

passaty pomidorowej. Dodać po łyżeczce cukru, soli oraz suszonej bazylii i pół łyżeczki pieprzu. Zawartość garnka zagotować. 8. Do liścia kapusty nakładać porcję wcześniej przygotowanego farszu. Zawinąć tak jak krokiety: najpierw boki do środka, a następnie zawinąć ciasno do końca, otrzymując w ten sposób gołąbka. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć kilkoma liśćmi kapusty i ułożyć gołąbki. Na gołąbki wylać połowę sosu

Gotuj z Prezesem
Gołąbki z młodej kapusty 96

kapusty zdejmować po 2-3 liście i zawijać gołąbki. Z każdego liścia usunąć grubsze zgrubienie po środku. 7. Do liścia kapusty nakładać porcję wcześniej przygotowanego farszu. Zawinąć tak jak krokiety: najpierw boki do środka, a następnie zawinąć ciasno do końca, otrzymując w ten sposób gołąbka. 8. Dno garnka wyścielić pozostawionymi liśćmi młodej kapusty i ułożyć dość ciasno gołąbki. Gołąbki zalać

Gotuj z Prezesem

Proponowane wyszukiwania