Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru

Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru

Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru

Przepis na : obiad

Afelia to przepyszny gulasz wieprzowy z Cypru. Dzięki długiemu i powolnemu gotowaniu w czerwonym winie z dodatkiem ziaren kolendry , mięso jest delikatne, soczyste i niezwykle aromatyczne. Kuchnia cypryjska Kuchnia cypryjska ma wiele wspólnego z kuchnią grecką i turecką. To sprawia, że wiele potraw w tych krajach jest takich samych albo różnią się tylko detalami, jak drobna zmiana w doprawieniu. Na przykład szaszłyki souvlaki są zaliczane do tradycyjnych potraw zarówno na Cyprze, jak i w Grecji . Podobnie jak ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.