Zgodnie z podejściem zero waste na szybki obiad zrobiłam krokieciki z ziemniaka i brokuła. Dzień wcześniej zostało mi trochę warzyw i tak powstała szybka i pyszna
Ana Mari's worldSkładniki: ( szklanka 250 ml, z podanej porcji wychodzi ok. 14 krokietów) Naleśniki: Mąka pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Meso mielone 800 g Papryka czerwona 1/2 Ser żółty 150 g Kukurydza 1/2 puszki Ogórki konserwowe 2 Passata pomidorowa 3/4 szklanki Cebula 2 Czosnek 2 ząbki Natka pietruszki łyżka
Kulinarne przygodySkładniki: ( szklanka 250 ml, z podanej porcji wychodzi ok. 10 krokietów) Naleśniki: Mąka pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Filet z kurczaka 500 g Pomidory suszone w zalewie 8 sztuk Mozzarella tarta 200 g Cebula średnia Sól Pieprz Słodka papryka Dodatkowo: Olej do smażenia Jajka 2 Bułka tarta
Kulinarne przygodySkładniki: ( szklanka 250 ml, z podanej porcji wychodzi ok. 10 krokietów) Naleśniki: Mąka pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Meso mielone 500 g Pieczarki 300 g Ser żółty 150 g Natka pietruszki garść Sól Pieprz Dodatkowo: Olej do smażenia Jajka 2 Bułka tarta Przygotowanie: Na patelni podsmażyć cebulę
Kulinarne przygodyDzień dobry. Dzisiaj przychodzę do Was z pysznymi krokietami z kapustą. Zrobione z ukiszonej w domu kapusty z pachnącym czystym barszczykiem...niebo w gębie. Spróbujcie. Smacznego. Farsz 50 dag kapusty kiszonej 30 dag pieczarek 1 duża cebula olej do smażenia przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, kminek, majeranek, słodka i ostra papryka mielona, maggi w płynie, pieprz mielony
Co w garnkach piszczySkładniki: ( szklanka 250 ml, z podanej porcji wychodzi ok. 12 krokietów) Naleśniki: Mąka pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Cukier płaska łyżeczka (opcjonalnie) Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Kapusta kiszona 800 g Grzyby suszone 40 g Cebula średnia Sól Pieprz Dodatkowo: Olej do smażenia Bułki tarta Jajko Przygotowanie: Grzyby namoczyć w wodzie całą
Kulinarne przygodyNaleśniki ziemniaczane to świetny sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały z obiadu. Naleśniki są delikatne i elastyczne, idealne do wyplenienia ich farszem. Sprawdza się świetnie jako naleśniki do krokietów. Przepis na 15 naleśników o średnicy 22 cm. SKŁADNIKI: Około 500 g ziemniaków 3 jajka 250 g maki pszennej 350 ml mleka szczypta soli plus sol do gotowania ziemniaków 1/2 łyżeczki
Pani M - kuchnia smakowitaDzień dobry Bardzo dobre krokiety. Smaku nadają im przyprawy w cieście naleśnikowym. Pysznie smakują z czystym barszczykiem. Przygotowując je na Wigilię podmieniam pieczarki na grzyby leśne. Polecam. Potrzebujemy: 1,2 kg pieczarek 15 dag miękkiego żółtego sera 2 spore cebule garść natki pietruszki sól, pieprz mielony, maggi Naleśniki 2 jajka 1 szkl mleka
Co w garnkach piszczyulubiony, większość z nich niewiele się różni. Ja dzisiaj dzielę się z Wami przepisem, który używam od lat. Wg tego przepisu naleśniki wychodzą bardzo smaczne, idealnie nadają się do krokietów na słodko lub słono. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Porcje 13 Składniki 800 ml mleka około 4 jajka 2 szklanki mąki 300 g (szklanka o pojemności 200 ml) szczypta soli olej
To co lubię - gotuję i polecamNajlepsze naleśniki z serem to naleśniki posmarowane kremowym serkiem waniliowym. Delikatnie chrupiące ze słodkim nadzieniem w środku. Z tego przepisu wychodzi ok. 6-7 dużych naleśników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sól,pieprz .Tortille kładziemy na gorącą patelnie ,suchą aż się lekko z dołu przyrumieni i odwracamy na drugą stronę i to samo .Potem zdejmujemy kładziemy nadzienie i zawijamy jak krokiety .Tak postępujemy z każdym następnym plackiem .Podgrzewamy w mikrofalówce lub piekarniku
Moje Wyrobyzakwasie , któremu nic się nie równa, ma on bowiem głęboki, aromatyczny i kwaśny smak. Podczas Wigilii podajemy go z uszkami, w następne dni w szklankach jako dodatek do krokietów z kapustą i grzybami lub pasztecików. Składniki na wigilijny barszcz czerwony na zakwasie 600 g buraków 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1 / 2 małego selera 1 / 2 l zakwasu
niecodziennikparyCoxinhas to brazylijskie pierożki (ze względu na panierkę niektórzy nazywają je krokietami) przyrządzanie na bazie bulionu z farszem z kurczaka i serka oraz wyglądem przypominające łezkę lub podudzie (nóżkę) kurczaka. Kształt i wygląd od dawna mnie fascynowały i postanowiłam zrobić u siebie, ale w wydaniu wegetariańskim. Pracy przy nich sporo, jak to przy pierogach, ale klei się zdecydowanie łatwiej
Weekendy w domu i ogrodzie