krokiety - 2464 przepisów (strona:65/165)

Krokiety z Kapustą i grzybami 203

łyżeczka soli  i olej 200ml na gładkie ciasto Smażymy na patelni naleśniki. Nadziewamy Nasze naleśniki farszem. Obtaczamy w jajku i bułce tartej  Smażymy z dwóch stron Nasze krokiety

pichciszto
Krokiety z canalloni z wędzonym dorszem i mozzarellą 132

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszne krokiety z makaronu canalloni - to idealna oraz prosta alternatywa dla tych naleśnikowych. Robiłam z różnymi nadzianiemi - a tu zastosowałam farsz z wędzonego dorsza i mozzarelli. Połączenie godne wypróbowania!  (1 porcja) 2 makarony typu canalloni 100g wędzonego dorsza 40g sera mozzarella 1 jajko bułka tarta sezam olej Makaron ugotować

Di gotuje
Krokiety z chleba tostowego 45772

bardzo łatwego. Kiedy wracacie z pracy i nie macie ochoty na stanie przy garach, a domownicy domagają się jedzenia. Nic prostszego, to pomysł na szybki i ciepły posiłek. Smaczne krokiety z szynką i serem. Odkrajamy skórkę z kawałka chleba tostowego, następnie chlebek wałkujemy na płasko, na to kładziemy plaster sera, plaster szynki i zwijamy w rulonik, maczamy w jajku (może

Pelusiowa Kuchnia
Krokiety z kapustą i grzybami 2559

Krokiety z kapustą i grzybami... Najlepiej smakują z czerwonym barszczem ale są równie smaczne bez dodatków. Składniki na naleśniki: 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki 3 jajka szczypta soli 1/3 szklanki oleju Wszystkie składniki dokładnie miksujemy (łącznie z olejem, zapobiega przywieraniu naleśników do suchej patelni), smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Składniki na kapustę

Pelusiowa Kuchnia
Placki rybno – ziemniaczane 176

Placki rybno – ziemniaczane Pyszne placki rybne , które nieco przypominają krokiety. Pomysł inspirowany angielskimi ciasteczkami krabowymi . Nawet mój młodszy syn który nie jest miłośnikiem ryb , był nimi zachwycony . Są delikatne , chrupiące i syte . Doskonale sprawdzą się jako danie główne lub niewielka przystawka , a jeśli jeszcze podać do nich jakiś sos jogurtowy czy tysiąca wysp , to juz po prostu rozpusta . Składniki

Ogrodnik w podróży
Farsz śliwkowo - karmelowo - kapuściany do krokietów 173

zdjąć z ognia i w razie potrzeby doprawić jeszcze sosem sojowym, papryką, solą, pieprzem cukrem - jeśli będzie za kwaśne. Natkę posiekać i wmieszać na końcu. Faszerować naleśniki.  Każdego krokieta włożyć do lodówki ( będzie się łatwiej panierować). Obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i obsmażyć po kilka minut z każdej strony i gotowe.. Smacznego

Gaździnka warzy
Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników 136

Przyprawić do smaku i wymieszać. Nakładać na neleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę. Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć Krokiety - autorka zdjęci a Magdalena Witek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym 143

Bardzo lubimy krokiety. Ale, żeby nie było nudno kombinuje z dodatkami i praktycznie za każdym razem są one inne. Oczywiście nie zapominam o tych tradycyjnych z kapustą i grzybami, zwłaszcza że suszonych grzybów mam pod dostatkiem. Bo z kapustą i własnie suszonymi grzybami są najlepsze. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 146

uwielbiam sajgonki, postanowiłam zrobić je sama, a potem wpadłam na pomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków

Smakowy Raj
Naleśniki z drobiem i warzywami 270

mięso będzie miękkie, dodać warzywa pokrojone w kostkę, ewentualnie doprawić i chwilkę dusić. Zdjąć z ognia, dodać ser żółty i wymieszać. 4. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać jak krokiety i opanierować w jajku z mlekiem, a potem w bułce tartej. 5. Naleśniki zrumienić na patelni. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto naleśnikowe 575

Praktycznie używam tylko tego przepisu, do naleśników, krokietów itp. Na ok. 10-12 naleśników potrzebujemy: 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody 2 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli Musimy wymieszać mleko, wodę, jajka i sól. Następnie powoli wsypujemy przesianą mąkę i cały czas mieszamy. Odstawiamy na 15 min i możemy smażyć. Proste prawda? :) Jeżeli podobał Ci się post

Kolejny blog o gotowaniu
Krokiety z marchewką, kapustą i pieczarkami 135

gęsta ). Usmażyć cie nkie naleśniki , za każdym razem wlewając na patelkę łyżeczkę oleju do smaż enia , a następnie ciasto naleśnikowe. Farsz na łożyć na środek naleśnika i zwinąć. Gotowe krokiety wło żyć do lodówki ( schłodzone łatwiej się panierują ). Obtoczyć w mące, rozbełtanym i przyprawionym solą i pieprzem jajkiem , a na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor

Gaździnka warzy
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z MAKRELĄ 170

smażymy duże naleśniki. FARSZ: Cebulę złocimy na odrobinie oleju. Dodajemy do obranej z ości makreli. Doprawiamy do smaku i dokładnie razem mieszamy. CAŁOŚĆ: Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki , zwijamy w krokiety. Rumienimy na prawdziwym masełku. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko
Zapiekane naleśniki z mięsem i mozzarellą 275

Kolejna wersja naleśników , a raczej naleśniko – krokietów , ponieważ farsz i sposób przyrządzenia bardziej przypomina naleśniki . Nie ważne , jak zwał tak zwał – ważne , że są naprawdę pyszne i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę. Chrupiące naleśnikowe ciasto wypełnione po brzegi mięsem mielonym i dużą ilością ciągnącego się sera – w tym przypadku mozzarelli i goudy. Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Ślimaczki z pomidorowym wywarem z gołąbków 192

tylko leżeć plackiem. Całe szczęście , że pół zamrażalnika mam zapchane gotowymi potrawami. .Wyciągam i odgrzewam. Niestety nowości na blog z tego raczej nie ma . Wyjęłam z zapasów duży krokiet i wywar z duszenia gołąbków . Jak robię gołąbki to z reguły wywaru nam za dużo . Mrożę go i wykorzystuję potem jako bazę na sos , zupę

Buniabaje w kuchni