Gołąbki z dodatkiem suszonych grzybów

Gołąbki z dodatkiem suszonych grzybów

Gołąbki z dodatkiem suszonych grzybów

Składniki: ( z podanej porcji wyszło 17 sztuk) Kapusta biała główka Ryż 200 g  Mięso mielone 1 kg Grzyby suszone 40 g Cebula duża Olej 4 łyżki Koncentrat pomidorowy 2 łyżki Pieprz łyżeczka lub wg uznania Sól 1 i 1/2 łyżeczki lub wg uznania  Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Z kapusty usunąć głąb. Kapustę włożyć do garnka z wrzącą ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.