Smakują zupełnie jak z wietnamskiego baru, chrupiące z zewnątrz i niezwykle aromatyczne w środku. Mamy dla was przepis na pyszne sajgonki, czyli wietnamskie krokieciki. Przepis na sajgonki Składniki: 100 gramów cienkiego makaronu ryżowego , 2 cebule, 3 ząbki czosnku, około 3 cm kawałek świeżego imbiru , 1 duża marchewka, 500 gramów mięsa mielonego – wieprzowego, wołowego lub mieszanego, 1/3 główki kapusty pekińskiej, około 15 arkuszy papieru ryżowego do sajgonek, sos sojowy, olej do smażenia, sól. Jak...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...