NALEŚNIKI PO BOLOŃSKU

NALEŚNIKI PO BOLOŃSKU

NALEŚNIKI PO BOLOŃSKU

  Składniki: ciasto: 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 2 jajka odrobina soli 1 łyżka oleju farsz: ok. 500g mięsa wieprzowego np. łopatka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 serek topiony gouda sól pieprz bazylia oregano przyprawa do mięsa mielonego olej ponadto: SOS BOLOŃSKI firmy JAMAR 150g sera żółtego    Sposób przygotowania: ciasto: Mleko wlać do wysokiej miski, wsypać mąkę i miksować na niskich aż do zniknięcia grudek.  Wbić całej jajka i nadal miksować. Następnie dodać sól i olej. Wszystko raze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.