Wigilijna kapusta z grzybami

Wigilijna kapusta z grzybami

Wigilijna kapusta z grzybami

    Kapusta kiszona duszona z cebulką i suszonymi grzybami – prosta… smaczna… tradycyjna To danie typowo wigilijne. Jest bardzo tania i łatwa do przygotowania, choć nieco czasochłonna, ponieważ długo się gotuje. Najczęściej bywa podawana samodzielnie lub wykorzystywana jako farsz do pierogów, krokietów lub pasztecików. Można ją przygotować w dniu podania lub nawet 1-3 dni wcześniej – wtedy składniki się przegryzą i bardziej zyska na smaku. Jeśli po Wigilii zostanie Ci nadmiar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne S.O.S.

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

KulinarneSOS

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kapustą, sałatki, sałatka, kapusta kiszona, pierogi, ryba, sałatka z paluszkami krabowymi, ryby, przekąski, przekąska, sałatka krabowa, salatka brokulowa, sosy, krokiety, szynka, barszcz, paszteciki, barszcz czerwony, mięso, salatka z jajkiem, ananas, sałatka jarzynowa, sałatka z szynką, boże narodzenie, czerwona kapusta, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, pierogi z kapusta i grzybami, paszteciki z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Kulinarne S.O.S.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.