krokiety - 2464 przepisów (strona:66/165)

Farsz zero waste 48

zawsze będzie smaczny. Taki farsz daje nam też niemałe pole do popisu, jeśli chodzi o jego wykorzystanie - może nam służyć jako nadzienie do pierogów, farsz do naleśników czy krokietów lub dość łatwo możemy przerobić go na sos do kaszy, makaronu czy kopytek. U mnie dziś stanęło na naleśnikach. Farsz zero waste - przepis Do przygotowani farszu będą Ci potrzebne: 2 cebule

Z notatnika dietetyka
naleśniki-krokiety z kapustą z pieczarkami... 51

Każdy rulon naleśnika posmarować pędzelkiem maczanym w oleju i obsypać ciut tartą bułką. Na gorącym oleju zrumienić nie za mocno rulony z każdej strony i można zajadać - pyszne naleśniki-krokiety z kapustą kiszoną z pieczarkami, panierowane w małej ilości tłuszczu i bez jajka, najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Naleśniki gospodarza 60

rozgrzanym oleju smażymy naleśniki *** *** Do wystudzonego farszu dodajemy 3/4 startego żółtego sera, mieszamy *** *** Na każdym naleśniku układamy po 2-3 łyżki farszu *** *** Naleśniki z farszem rolujemy lub zwijamy jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Z wierzchu polewamy ketchupem i posypujemy pozostałym żółtym serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200’C przez 20 minut – bez przykrycia *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Cukinia faszerowana po meksykańsku – danie z charakterem 50

Zobacz inne przepisy na cukinię: Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami Zapiekanka z cukinii – prosty i szybki przepis na obiad Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym Makaron z bobem i cukinią w sosie śmietanowym Artykuł Cukinia faszerowana po meksykańsku – danie z charakterem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pasta jajeczna z ziołami 33

robię. Wolę to, niż gotowanie po raz enty, frankfurterek. Wiecie jak jest. To tyle na dziś, lecę robić barszcz z kobietami (jak to mówi pewien jegomość)… z krokietami znaczy. Składniki: 5 jajek 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżka poszatkowanego koperku 1 łyżka poszatkowanego szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka gotujemy na twardo (ja gotuję 8 minut

Kardamonovy
Sałatka z rukolą, burakami, granatem i fetą 35

Wczoraj zrobiłam barszcz, do tłuczonych ziemniaków. Skończyło się na krokietach. Ale nie o tym, nie o tym. Do zupy ugotowałam trochę za dużo buraków, więc jeden z nich wylądował w sałatce. I dogorywający granat. I orzechy ze świąt. I oliwa, którą zawsze mam w domu… Itd. Składniki: 2 garści rukoli 1 upieczony lub ugotowany burak pół czerwonej cebuli garść

Kardamonovy
Pieczone gołąbki z młodej kapusty 41

garnka, następnie dalej gotujemy kapustę, aż nie zejdą z niej kolejne liście. Ugotowane liście studzimy, odcinamy zgrubienia (pozostałości głąba). Na każdy z nich nakładamy kotlet i zawijamy jak krokiety. W misce mieszamy składniki sosu, mieszamy. Jeżeli chodzi o ilość cukru, musicie spróbować sosu. Wszystko zależy od passaty, niektóre są wyjątkowo kwaśne. Na dno naczynia żaroodpornego układamy niewykorzystane liście kapusty, wylewamy

Kardamonovy
Naleśniki z mąki pełnoziarnistej 38

średnicy. Podobne przepisy: Naleśniki Naleśniki orkiszowe Naleśniki z zsiadłego mleka Naleśniki z farszem z pierogów ruskich Naleśniki z bananami i czekoladą Kakaowe naleśniki z białym serem i malinami Krokiety z mięsem Artykuł Naleśniki z mąki pełnoziarnistej pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Naleśniki z zsiadłego mleka 34

średnicy. Podobne przepisy: Naleśniki Naleśniki orkiszowe Naleśniki z mąki pełnoziarnistej Naleśniki z farszem z pierogów ruskich Naleśniki z bananami i czekoladą Kakaowe naleśniki z białym serem i malinami Krokiety z mięsem Artykuł Naleśniki z zsiadłego mleka pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Surówka z pora, gruszki i marchewki 31

nawet same z miski. Tego typu surówki to idealne dodatki do kotletów (wegetariańskich także), do bułek (z szarpaną wieprzowiną, wołowiną), chętnie zjadłabym ją także z panierowaną rybą albo z krokietami. Nie wiem czy są jakiekolwiek ograniczenia, dla mnie chyba nie ma. W ogóle wrócę jeszcze na chwilę do słodkich, aromatycznych gruszek. Jest na nie obecnie sezon, więc próbuję je dodawać

Kardamonovy
Paluchy z ciasta francuskiego z serem 38

też jutro mam co robić, po południu wybywamy do ekipy, więc muszę (chcę) posiedzieć trochę w kuchni. Nie wydziwiamy za bardzo w tym roku. Robimy skromne sushi, barszcz z krokietem (a jakże) i jakieś duperele do przegryzania alkoholu. Może zrobię jeszcze jakieś sosy do podgryzaczy, chodzą za mną tzatziki i coś z pieczonego bakłażana. Paluchy z ciasta francuskiego z serem

Kardamonovy
Sałatka z kurczakiem, winogronami i serem pleśniowym 58

odrobinę zieleniny. Nie wiem jak Wy, ale mi pod koniec roku uszami wychodzą wieprzowiny, kapusty, gluten i smażona cebula. Jezu, ile można? Na sylwestra My zażyczył sobie barszcz z krokietem, więc na stół znowu wjechał gluten i wieprzowina. Mona zrobiła dodatkowo pyszne pierogi (tym to ja się oprzeć nigdy nie potrafię), więc bęc, znowu zło. 1 stycznia mój organizm już

Kardamonovy
Naleśniki 43

automatu. Naleśniki są cienkie, sprężyste, bardzo smaczne. Zawsze po ich usmażeniu przykrywam je większym talerzem i wtedy są naprawdę super sprężyste. Polecam Wam to robić głównie wtedy, gdy robicie krokiety. Wtedy jest mała szansa, że Wam popękają podczas zwijania – mi się to zdarza niezwykłe rzadko. Chwilę temu zastanawiałam się właśnie nad weekendowym obiadem, do którego zużyję biały ser. Kule

Kardamonovy
Gołąbki z mięsem i czarnym ryżem z sosem pomidorowym 29

wyłożenia nimi garnka), następnie dalej gotujemy kapustę, aż nie zejdą z niej kolejne liście. Ugotowane liście studzimy, odcinamy zgrubienia. Na każdy z nich nakładamy kotlet i zawijamy jak krokiety. Do mniejszego garnka wlewamy wszystkie składniki sosu, zagotowujemy. Jeżeli sos wyszedł za gęsty, dolejcie więcej wody, jeżeli za rzadki, gotujcie go bez pokrywki, do uzyskania odpowiedniej dla Was konsystencji. Sos doprawiamy

Kardamonovy
Naleśniki piwne 96

Naleśniki piwne To chyba moje ulubione ciasto na naleśniki, choć amatorką piwa wcale nie jestem. Są bardzo delikatne, pysznie rumiane i aromatyczne. Świetnie nadają się na krokiety i do dań wytrawnych. Można je faszerować mięsem, serem, warzywami itp. Zawsze świetnie smakują. Polecam!     Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 2 szklanki piwa pół łyżeczki soli pół pęczka natki

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania