Placki ziemniaczane po kowalsku – zapiekane z serem i pieczarkami

Placki ziemniaczane po kowalsku – zapiekane z serem i pieczarkami

Placki ziemniaczane po kowalsku – zapiekane z serem i pieczarkami

Placki ziemniaczane po kowalsku to pyszny pomysł na tradycyjne placki z dodatkiem papryki, pieczarek i sera żółtego. Danie jest bardzo smaczne i szybko znika ze stołu. Świetnie sprawdzą się na obiad czy kolację na ciepło. Z tego co zauważyłam, dzieci również je bardzo lubią, więc można podać jako przekąskę na kinderparty.   Składniki na placki ziemniaczane po kowalsku (8 sztuk): 1 kg ziemniaków jajko rozmiar L łyżka mąki pszennej typ 450 lub 500 mała cebula pół łyżeczki soli olej rzepakowy do smażenia &n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.