Naleśniki z ciasta parzonego – na maślance

Naleśniki z ciasta parzonego – na maślance

Naleśniki z ciasta parzonego – na maślance

Przepis na : deser

Ciasto parzone to ciasto wcześniej przed pieczeniem ogrzewane – używa się go np. do robienia ptysi, karpatki czy eklerków (ich podstawą jest mąka zagotowana w mieszance wody z masłem). Podgrzanie mąki pszennej przed pieczeniem sprawia, że wiązania glutenu tworzą się w niej szybciej niż podczas tradycyjnego zagniatania, a samo ciasto staje się bardziej jednorodne, puszyste, lekkie i elastyczne. Te naleśniki mogą być wykonane z wyprzedzeniem – odgrzewany je później w kuchence mikrofalowej lub odsmażamy, gdy j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, ciasto, naleśnik, śniadania, śniadanie, ciasto na naleśniki, obiad, ciasto naleśnikowe, krem, ptyś, karpatka, krokiety, ptysie, sosy, proste ciasto, ciasto z bezami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, sos do jajek, sos mięsny, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.