Rosół według przepisu prababci

Rosół według przepisu prababci

Rosół według przepisu prababci

Rosół według przepisu prababci Podstawowe niedzielne danie w wielu polskich domach Składniki 550 g kości z antrykotu wołowego 550 g mięsa z indyka 2 nóżki z kurczaka 1 skrzydełko ok. 2,5 l wody (tak by zalać mięso wodą) 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka ½ pora ½ selera 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 ziela angielskie 1 liść laurowy 1 kostka rosołowa sól i pieprz do smaku Przygotowanie Mięso myjemy i wkładamy do dużego garnka. Wody nalewamy tyle aby mięso było zakryte. Gotujemy na małym ogniu. powstałe sz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 4stronykuchni.pl

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

4stronykuchni4stronykuchni

Blog kulinarny "4 strony kuchni" - każdy znajdzie coś dla siebie. Przepisy szybkie, proste i smaczne, na każdą porę i okazję.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, mięso, seler, pierogi, pierogi przepis, krokiety, kurczak, indyk, skrzydełka, makaron, makarony, pierogi z mięsem, krokiety z mięsem, uszka z mięsem, dania z makaronem, dania bez mięsa, kurczak z makaronem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z 4stronykuchni.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.