Farszynki mazurskie

Farszynki mazurskie

Farszynki mazurskie

90 dag ugotowanych ziemniaków25 dag mąki ziemniaczanej2 jajkasólFarsz:15 dag mięsa gotowanego wieprzowego1 szklanka bulionu (w przypadku, kiedy farsz będzie zbyt suchy)2 jajka ugotowane na twardo8 dag cebuli1 łyżka masłaolej do smażeniapieprzsólBardzo się zdziwiłam, kiedy ja... taka miłośniczka klusek, wszystkich rzeczy klusko-podobnych, dopiero teraz, po raz pierwszy usłyszałam o farszynkach mazurskich  :) Musiałam koniecznie wypróbować ten przepis. Okazało się, że farszynki to potrawa pochodząca... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.