Majeranek to przyprawa, która znajduje się prawie w każdej kuchni. Charakteryzuje się intensywnym zapachem i nadaje potrawom wyjątkowego smaku oraz aromatu. Większość z nas nie wyobraża sobie żurku czy grochówki bez majeranku. Jednak majeranek to nie tylko przyprawa, ale to przede wszystkim surowiec zielarski, który posiada liczne właściwości lecznicze i stosowany jest przemyśle farmaceutycznym po dziś dzień. Polecany jest w zaburzeniach trawienia oraz przy zapaleniu zatok, oskrzeli oraz katarze. W lecznictwie wyk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.