KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK

KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK

KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK

Majeranek to przyprawa, która znajduje się prawie w każdej kuchni. Charakteryzuje się intensywnym zapachem i nadaje potrawom wyjątkowego smaku oraz aromatu. Większość z nas nie wyobraża sobie żurku czy grochówki bez majeranku. Jednak majeranek to nie tylko przyprawa, ale to przede wszystkim surowiec zielarski, który posiada liczne właściwości lecznicze i stosowany jest przemyśle farmaceutycznym po dziś dzień. Polecany jest w zaburzeniach trawienia oraz przy zapaleniu zatok, oskrzeli oraz katarze. W lecznictwie wyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, ciasto, tarta, obiad, zupa, ciasteczka, kolacja, ciastka , bez pieczenia, tort, deser, torty, żurek, desery, ogórki, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bigos, dieta, krokiety, kapustą, grochówka, fasola, ogórki kiszone, kapusta kiszona, dania mięsne

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.