Gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami w sosie pomidorowym
Gołąbki z kapusty włoskiej z pieczarkami w sosie pomidorowym
Gołąbki z kapusty włoskiej są mniej pracochłonne i dużo łatwiejsze w wykonaniu niż z białej kapusty. Poza tym, dzięki kapuście włoskiej są bardziej delikatne. Z podanych składników wychodzi 10 gołąbków. Składniki: 1 nieduża włoska kapusta 500 gramów mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 200 gramów pieczarek 1 woreczek ryżu 1 cebula 1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz czerwona mielona papryka 1 kostka rosołowa - opcjonalnie Liście kapusty oddzielamy od głąba i parzymy wrząt... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Szczęśliwa kuchnia
Autor
Katarzyna Leśniak
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gołąbki, mielone, kapustą, ryż, zupa pomidorowa, mięso, mięso mielone, sosy, pieczarki, sos pomidorowy, papryka, sałata, krokiety, drugie danie, mielone pieczarki, mięso duszone, czerwona kapusta, krokiety z mięsem, krokiety z pieczarkami, sos do sałaty, sos do ryżu, pieczarki w sosie, dania na gorąco
Inne przepisy z Szczęśliwa kuchnia
Dodaj komentarz