Krokiety ruskie z dodatkiem boczku

Krokiety ruskie z dodatkiem boczku

Składniki: ( szklanka 250 ml, z podanej porcji wychodzi ok. 12 krokietów)   Naleśniki: Mąka pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Twaróg mielony śmietankowy 500 g Ziemniaki ugotowane 500 h Boczek 100 g Cebula Sól Pieprz Dodatkowo: Olej do smażenia Jajka 2 Bułka tarta Przygotowanie: Boczek podsmażyć na chrupko na suchej patelni. Cebule pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor.  Ziemniaki, obrać, ugotować w osolonej wodzie do m...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.