Kołduny litewskie

Kołduny litewskie

Kołduny litewskie

Kołduny, pierogi, uszka, tortellini i ravioli to jedna rodzina wielka rodzina, nadziewanego ciasta, które różni się kształtem, wielkością, nadzieniem i pochodzeniem. Ostatnio dużo słyszałam o kołdunach faszerowanych surowym mięsem i bardzo mnie zaciekawiły. Czemu? Może temu, ze zaczęłam się zastanawiać, jakie to mięso jest po ugotowaniu kołdunów. Myślałam, że się ono nie ugotuje w tak krótkim czasie, ale jednak okazało mięsko w takiej postaci ma o wiele bogatszy smak, niż to wcześniej ugotowane. Kołduny wyszły socz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowy Raj

Autor

Smakowy Raj OlinkaSmakowy Raj Olinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, ciasto, rosół, pierogi przepis, pierogi, mąka, gołąbki, pietruszka, marchewka, seler, wołowina, jajko, cebula, czosnek, ravioli, tortellini, mielone, krokiety, dania mięsne, pierogi z mięsem, mięso mielone, krokiety z mięsem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, uszka z mięsem, ciasto z masa, ciasta z masa, sposoby na jajko, jajka z farszem, jajka faszerowane

Inne przepisy z Smakowy Raj

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.