Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Składniki: ( szklanka 250 ml, z podanej porcji wychodzi ok. 12 krokietów) Naleśniki: Mąka pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Cukier płaska łyżeczka (opcjonalnie) Sól 1/2 łyżeczki Olej łyżka Farsz: Kapusta kiszona 800 g Grzyby suszone 40 g Cebula średnia Sól Pieprz Dodatkowo: Olej do smażenia Bułki tarta Jajko Przygotowanie: Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę. Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli i odrobim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję