Wigilijna kapusta z suszonymi grzybami i wędzoną śliwką - wege bigos

Wigilijna kapusta z suszonymi grzybami i wędzoną śliwką - wege bigos

Wigilijna kapusta z suszonymi grzybami i wędzoną śliwką - wege bigos

Kapusta z suszonami grzybami to jedno z najprostszych dań wigilijnych. Tradycyjnie znajduje się na liście 12 potraw wigilijnych. Aromatyczna i pełna smaku kapusta z suszonymi grzybami jest bardzo prosta do przygotowania. Taka kapusta ma wiele zastosowań, dlatego warto przygotować jej więcej. Kapustę podajemy jako postne danie wigilijne, jest smacznym dodatkiem do pieczonych mięs i ryb, może także stanowić farsz. Wystarczy ją drobniej posiekać i nadziewać pierogi, krokiety, kulebiaki i bułeczki drożdżowe. Poda... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, grzyby, kapusta kiszona, śliwka, ryby, pierogi, pierogi przepis, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, krokiety, ryba, mięso, mięsa pieczone, drożdżowe, boże narodzenie, pierogi z mięsem, krokiety z mięsem, pierogi z kapusta i grzybami, bez pieczenia

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.