Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

W ilu domach był w niedzielę rosół, jak niepisana tradycja nakazuje?;) Jeśli zostało Wam mięso z rosołu, można wykorzystać go do zrobienia pysznych pierogów albo krokietów . U nas akurat  nie było rosołu, tylko barszcz ukraiński gotowany na wołowinie. Postanowiłam więc zrobić pierogi z mięsem wołowym i pieczarkami. Bardzo smakowite wyszły, okraszone cebulką rozpływały się w buzi;) Składniki (na ok 35 sztuk): 2 szklanki mąki 2/3 szklanki gorącej wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju nadzienie: 300g ugotowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Autor

Julianna Bednarczuk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mięso, pieczarki, obiad, ciasto, rosół, mielone, barszcz, wołowina, barszcz ukraiński, krokiety, pierogi z mięsem, pieczarki w cieście, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, krokiety z mięsem, ciasta z masa, pieczarki do obiadu, krokiety z pieczarkami, mięso mielone, ciasto na niedziele

Inne przepisy z Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.