Naleśniki zapiekane z jabłkami

Naleśniki zapiekane z jabłkami

Naleśniki zapiekane z jabłkami

Idealne na podwieczorek, smakują super a z dodatkiem gałki lodów to poezja. Przygotowanie jabłek – jabłka obrać i pokroić w cienkie plastry. W garnku roztopić masło z sokiem i skórką z cytryny. Wrzucić obrane jabłka. Smażyć mieszając 2 minuty. Dodać cukier i smażyć jeszcze minutę. Jabłka powinny tylko lekko zmięknąć, nie pozwolić żeby zrobiła się papka. Każde jabłka smażą sie inaczej więc raczej czasem za bardzo się nie sugerujcie. Jak lubicie można dodać cynamon. Wyjąć jabłka z garnka i dostawić na bok. Pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, naleśnik, ciasto, krokiety, ciasto na naleśniki, naleśniki, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, jabłka pieczone

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.