Spring rolls z nasionami chia

Spring rolls z nasionami chia

Spring rolls z nasionami chia

Spring Rolls naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn ju ǎ n ; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem… Nazwa angielska „spring rolls” jest dosłownym tłumaczeniem nazwy chińskiej. Polska popularna nazwa „ sajgonki ” odnosi się raczej do bardziej w Polsce znanej wersji wietnamskiej. Spring rolls z nasionami chia przygotowałam w dwóch wersjach – mięsnej i wegetariańskiej.   Składniki (ilość w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, makarony, makaron, drobiowe, sałata, por , sosy, gołąbki, kuchnia chińska, mięso, naleśniki, przystawki, marchewka, pierś, kolacja, naleśnik, obiad, krokiety, piersi, dania chińskie, dania z makaronem, przekąska, przekąski, sos do makaronu, sos mięsny, sos do sałaty, dania mięsne, krokiety z mięsem, makaron po chińsku, mięso na obiad

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.