89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz

89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz

89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz

Na ciasto 2 szklanki mąki 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 4 jajka pół łyżeczki soli olej do smażenia Na farsz 400g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 4 ząbki czosnku sól, pieprz 15 dag sera żółtego.   Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie placki na patelni (24 cm). Masło roztapiamy, dodajemy czosnek, a potem szpinak. Dusimy aż woda odparuje, wkruszamy fetę, doprawiamy. Farszem smarujemy naleśniki, zwijamy jak krokiety, kładziemy w naczyniu żaroodopornym posypujemy serem i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.