Wietnamskie zawijaski – Sajgonki

Wietnamskie zawijaski – Sajgonki

Wietnamskie zawijaski – Sajgonki

Sajgonki kojarzą mi się z takimi wietnamskimi gołąbkami takie zawijaski z miękkim nadzieniem. Lubię kuchnię azjatycką przez jej niesamowity aromat - sos sojowy, chili, przyprawa 5 smaków - zachwycają mnie. Płatki ciasta ryżowego - można się w nich zakochać ;-D - niesamowicie miękną i stają się przezroczyste po to aby po chwili od nowa stać się chrupiące tylko już nie śnieżno białe ale brązowo - złociste... Małe cudeńka... Sajgonki z kurczakiem Składniki: pierś z kurczaka (może być ugotowane mięso np z rosołu)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sierotka maRysia w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.