Poniedziałek: Sajgonki bez zawijania, czyli spring rolls bowl

Poniedziałek: Sajgonki bez zawijania, czyli spring rolls bowl

Poniedziałek: Sajgonki bez zawijania, czyli spring rolls bowl

Wystarczy kwadrans, żeby przygotować to niezwykle smaczne i zdrowe danie. Sajgonki bez zawijania są tak proste, że zrobi je każdy. Kluczowy w dniu jest sos: orzecjhowy, słodko-słony i delikatnie pikantny. Też łatwizna. Czas : 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Sztandarowe danie kuchni wietnamskiej, które popularnością ustępuje chyba tylko zupie pho. Delikates, mięciutki naleśnik z papieru ryżowego – to wersja na świeżo, albo chrupiący, kruchy krokiet w wersji smażonej. Na świecie znane są głó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, krewetki, masło orzechowe, makaron, makarony, zupa, naleśniki, krokiety, naleśnik, marchewka, warzywa na patelnie, makaron po chińsku, dania z makaronem, zupa rybna, naleśniki z warzywami

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.