SEKRETY UDANEGO BARSZCZU CZERWONEGO
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
SEKRETY UDANEGO BARSZCZU CZERWONEGO
Historia Historia barszczu czerwonego sięga czasów Władysława Jagiełły. Najpierw przygotowywano kwas buraczany. Barszcz zupę gotowano na jarzynach, na wywarze z mięsa (rosole) i przyprawiano zagranicznymi korzeniami, które niebawem zastąpiono swojskimi suszonymi grzybami. Znany z literatury staropolskiej barszcz "z rurą" był gotowany na mięsie, "rura" zaś oznaczała kości szpikowe, które również podawano do stołu. Tradycyjny barszcz wigilijny jest zupą postną, który. gotowano na wywarze z jarzyn i buraków, pr...
Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkościAutor
IzaT
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
barszcz, buraki, barszcz czerwony, ciastka , ciasteczka, burak, zupa, ogórki, sok, buraczki, cytryna, susz, ogórek, jabłka, grzyby, barszcz wigilijny, czerwona porzeczka, czerwona kapusta, jogurt, fasola, czosnek, porzeczki, ogórki kiszone, śliwka, łatwe , kapustą, kapusta kiszona, kefir, mięso, krokiety
Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję