Składniki na farsz : ok.70 dag pieczarek ok.szklanki ugotowanej drobnej kaszy duża cebula sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek tłuszcz do smażenia Składniki na cienkie naleśniki: ok.1 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka 2/3 szklanki zimnej wody 3 duże jajka szczypta soli tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Składniki na naleśniki zmiksować na gładką masę, odstawić najlepiej do lodówki na 30 min. Dobrą, nieprzywierającą patelnię natłuścić, rozgrzać i wylać niedużą porcję ciasta, smażyć z obu str... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula