Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa

Przepis na : obiad

Zupa grzybowa  Składniki: 300-500 g świeżych lub mrożonych grzybów (oczywiście im więcej tym smaczniejsza zupa)  1 drobno posiekana większa cebula  skrzydełko z indyka  włoszczyzna : marchew, pietruszka , kawałek selera, por, kilka suszonych grzybów – uprzednio namoczonych we wrzątku + woda z ich moczenia natka pietruszki sól, pieprz , majeranek, ziele angielskie , liść laurowy, maggi i wegeta (opcjonalnie) odrobina soku z cytryny pół opakowanie makaronu typu łazanki  2-3 litry wody 2 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Dominik GDominik G

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, grzyby, skrzydełka, indyk, makarony, sosy, pierogi przepis, makaron, pierogi, por , zupa grzybowa, krokiety, obiad, zdrowe obiady, zupa z selera, sos do makaronu, sos z grzybów , sos mięsny, makaron z patelni, warzywa na patelnie, obiad z makaronem, makaron na obiad

Inne przepisy z Aromatyczne Podróże

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.