ekspresowy czerwony barszczyk

ekspresowy czerwony barszczyk

ekspresowy czerwony barszczyk

składniki: 1500 ml rosołu 330 ml koncentratu barszczu czerwonego Jamar 2 łyżeczki majeranku sól, pieprz opcjonalnie: sok z cytryny 2 ząbki czosnku 2 goździki wykonanie: Do ugotowanego rosołu wlewamy koncentrat czerwonego barszczu. Doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem. Całość podgrzewamy na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Opcjonalnie doprawiamy sokiem z cytryn, czosnkiem, goździkami. Podajemy na ciepło np. z kapuśniaczkami, pasztecikami, krokietami, uszkami.     czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

barszcz, ciasto, barszcz czerwony, pyszne ciasto, czosnek, cytryna, sok, rosół, ciasteczka, krokiety, paszteciki, zupa, szybka zupa, barszcz wigilijny, wigilijny barszcz czerwony, barszcz z uszkami, szybki ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.