Sajgonki

Sajgonki

Sajgonki

Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Ich podstawą jest papier ryżowy. Farsz możemy komponować z ogromnej ilości dodatków, może być zarówno mięsny jak i warzywny, według waszych indywidualnych upodobań. Do sajgonek często dodawany jest również chiński makaron. Sajgonki najlepiej podajemy z sosem  sos słodko-kwaśny. Nazwa tego dania znana na całym świecie to spring rolls. Polska nazwa „sajgonki” wywodzi się od nazwy miasta Sajgon, z którego pochodzi wielu imigrantów wietnamskich mieszkających w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania

Autor

anekbuanekbu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, grzyby, makaron, makarony, mielone, sos sojowy, makaron po chińsku, imbir, cebula, marchewka, placki, słodkie, mięso, czosnek, kapustą, kapusta pekińska, warzywa, krokiety, siekane, jajko, proste i szybkie przepisy, susz, szynka, wołowina, sos do makaronu, sos z grzybów , makaron na słodko, makaron smażony, sos do mielonego , mięso mielone

Inne przepisy z Mania Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.